Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τους «κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων» - το PSI - έχοντας συζητηθεί στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος...

Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης. Επικριτική υπήρξε και η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουπλή.

Ακολουθεί η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος περιλαμβάνει την περικοπή δαπανών στον προϋπολογισμό του 2012, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο.

Διαβάστε: Επίθεση Βενιζέλου στα κόμματα της Αριστεράς
Διαβάστε: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για το PSI

Η συζήτηση της Πέμπτης ξεκίνησε με ένταση, με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ να αντιδρούν για το κατεπείγον και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να τους κατηγορεί ότι "δεν έχουν συνείδηση που βρίσκεται η χώρα".

Ακολουθεί την προσεχή Τρίτη η ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 425 εκ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς από τις λοιπές περικοπές δαπανών του δημοσίου, ενώ την επόμενη Τετάρτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στη φαρμακευτική δαπάνη.

Τροχάδην πριν τη Σύνοδο

Στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να έχουν ψηφιστεί όλα τα νομοσχέδιο έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την 1η και την 2η Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν πριν από την ήδη προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για να εξετάσουν αν η Ελλάδα πληροί τις συνθήκες που έχουν οριστεί, σε αντάλλαγμα για τις πρώτες δόσεις του σχεδίου στήριξης.

"Η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις 27 χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι κρίσιμοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε βουλευτές που ανήκαν στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι διαγράφηκαν πρόσφατα από τη ΝΔ, φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στο κόμμα. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com