Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;"

«Δεν δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι ως Έλληνας. Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια κλειστού γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και όλοι μαζί θα βρεθούμε στην αντίπερα όχθη...

«Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί;», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, σχολιάζοντας πληροφορίες (τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters) ότι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία είναι οι χώρες που πιέζουν να καθυστερήσει το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν αγωνίστηκε μόνο για την δική της ελευθερία, αλλά και για την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπίστωσε υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις δηλώσεις που έκανε, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και όλοι μαζί θα βρεθούμε στην αντίπερα όχθη και έτσι κάποτε θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων από όπου επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του ακριτικού φυλακίου του Αγαθονησίου.

Νωρίτερα, ο κ. Κάρολος Παπούλιας είχε γνωστοποιήσει στον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει και του ζήτησε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην την εισπράττει πια.

Καλωσορίζοντας τον κ. Παπούλια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «συγκινητική», αλλά και μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, την απόφαση του να παραιτηθεί της αποζημίωσής του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Πηγή: madata.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com