Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Το 6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Σύρο, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων ποικίλου χαρακτήρα γύρω από την επιστημονική φαντασία...

Το γνωστό φεστιβάλ για τους οπαδούς του “φανταστικού”, ξεκινά την Παρασκευή 11 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13.

«Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005 και ήταν μία ιδέα που ξεκινήσαμε για τον κόσμο που αγαπάει την επιστημονική φαντασία, καθώς θέλαμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες εκδηλώσεις στη Σύρο, την περίοδο του χειμώνα, κατά την οποία το νησί, έχει λιγότερες πολιτιστικές δραστηριότητες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σύρου, Νίκος Αλμπανόπουλος.

Τα πέντε προηγούμενα φεστιβάλ είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και έφεραν κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, που αγαπούν την επιστημονική φαντασία και δημιουργούν για αυτήν - ή απλά απολαμβάνουν τα έργα της.

«Από το πρώτο κιόλας φεστιβάλ, ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και η προσέλευση ήταν σημαντική. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή, δεν αφορά μόνο τις εκδηλώσεις του τριημέρου, αλλά και την ανάδειξη της προσωπικής δουλειάς του κάθε συμμετέχοντα», τόνισε, εξήγησε ο δήμαρχος.

Οι εκδηλώσεις αφορούν στην επιστημονική φαντασία και αγγίζουν όλες τις πλευρές, όπως τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες.

Έτσι οι φίλοι της επιστημονικής φαντασίας μπορούν να συμμετάσχουν γράφοντας ένα διήγημα, δημιουργώντας μια μικρή ταινία, παίρνοντας μέρος στις ομαδικές εκθέσεις κλπ.

Στην ενότητα μάλιστα "φεστιβάλ" του ιστοτόπου www.redworlds.gr, αναρτώνται σταδιακά λεπτομέρειες για όλες τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com