Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΟ ΚΡΙΣΙΜΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα είναι τα δύο επόμενα 24ωρα για την χώρα, καθώς η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις έπειτα από τη διορία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους ιδιώτες πιστωτές έως το τέλος της εβδομάδας...

Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI.

Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα (τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), κατά τη νέα συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό.

Και αυτό, διότι οι απόψεις επί των συγκεκριμένων ζητημάτων διίστανται όχι μόνο με την τρόικα, αλλά και μεταξύ τους και στο εσωτερικό των κομμάτων τους.

Η νέα συνάντηση ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί αύριο ή το Σάββατο.

Σήμερα το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρών ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Πέραν της ενημέρωσης από τον κ. Βενιζέλο συζητήθηκαν και τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψη των συμφωνιών. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com