Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ LA TRIBUNE

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, διακόπτει από τη Δευτέρα την κυκλοφορία της με την έκδοση του τελευταίου φύλλου της. «Η La Tribune σας αποχαιρετά» αναφέρει ο πρωτοσέλιδος τίτλος του σημερινού τελευταίου φύλλου και συνοδεύεται από τη φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται...

Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region, και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε εβδομαδιαία.

Ο δικτυακός τόπος της εφημερίδας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Η La Tribune κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987 και βρισκόταν πάντα σε ανταγωνισμό με την Les Echos, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας.

Η κατακόρυφη πτώση στα διαφημιστικά της έσοδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την τάση προς τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις επέσπευσαν το τέλος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο χρόνο κήρυξε πτώχευση.

Την εποχή εκείνη η κυκλοφορία της κυμαινόταν στα 65.000 φύλλα.

Η La Tribune είναι η δεύτερη γαλλική ημερήσια εφημερίδα που διακόπτει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσής της τους τελευταίους δύο μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η France Soir διέκοψε την κυκλοφορία της διατηρώντας μόνο την ηλεκτρονική της έκδοση μετά από 67 χρόνια. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com