Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Η Ελλάδα γίνεται πλέον πιο φιλική επιχειρηματικά και πιο προσιτή στις επενδύσεις», δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον ΟΛΠ, για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, το MSC MAGNIFICA, που ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί, με 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα...

Ο υπουργός με τον υφυπουργό Αδ. Γεωργιάδη, το γ.γ. του υπουργείου, Νικόλαο Λίτινα, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πλοίαρχος cpt. Giuseppe Maresca, το πλήρωμα και οι αντιπρόσωποι της MSC στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και πολλές ευχές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, στο πλοίο, τόνισε ότι ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα και από έσοδα στον τόπο, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, να δουλέψουν οι νέοι και η αγορά.

Έκανε λόγο για την ανάγκη νέας εκκίνησης της οικονομίας, ανέφερε ότι το 2011 ήρθαν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. επισκέπτες μέσω της κρουαζιέρας και σημειώθηκε αύξηση 35%.

Τόνισε ότι όσο πιο ελκυστική γίνεται στην Ελλάδα η κρουαζιέρα, τόσο θα μεγαλώνουν τα έσοδα και η δυνατότητά μας ως χώρα να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, για άλλη μία φορά, στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ, το οποίο, όπως είπε, αύριο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή.

Έκανε, επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο λιμάνι του Πειραιά για την προσέλκυση της κρουαζιέρας και δήλωσε ότι ο νέος προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, αξίας 250 εκατ. ευρώ, θα γίνει πραγματικότητα. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com