Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tο aniμasyroς πάει Θερμαϊκό! Μετά το ραντεβού του Δεκεμβρίου στο Openhouse της Αθήνας, φορτώνει πάλι τις ταινίες του και πάει Θεσσαλονίκη με τους σκηνοθέτες και τους συνεργάτες του...

Ένα μεγάλο πάρτι προβολών, με ελεύθερη είσοδο, καθώς και μίνι σεμινάρια animation από τους ίδιους τους δημιουργούς, εγχώριους και διεθνείς, μας περιμένει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του ΑΚΤΟ, στο υπερσύγχρονο campus επί της 26ης Οκτωβρίου 38-40 και Α. Γεωργίου.

Παρόντες οι δημιουργοί

Μαζί μας θα βρεθεί ο Απόστολος Καλφόπουλος, ο γνωστός εικαστικός, αρχιτέκτονας, επιμελητής και λέκτορας στο τμήμα αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, ο οποίος ήταν μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του animasyros 4.0.

Λίγο αργότερα θα συνδεθούμε μέσω skype με την ελληνοϊταλίδα Μαργκό Τσακίρη Σκανάτοβιτς, δημιουργό της βραβευμένης ταινίας "My mother's coat", μεγάλης νικήτριας του aniμasyroς 4.0.

Η ταλαντούχα δημιουργός, που βρέθηκε μαζί μας στο openhouse της Αθήνας και μας καθήλωσε με την αμεσότητα και την έμπνευσή της, θα μας μιλήσει για την ταινία, το making of αλλά και την προσωπική της ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε.

Τις εξομολογήσεις της Ιταλίδας μητέρας της, τις οποίες εμψύχωσε και οπτικοποίησε μέσα από μια συνέντευξη, όπου αφηγείται την άφιξή της στην μεταδικτατορική Ελλάδα, την πάλη της να προσαρμοστεί αλλά και την μόνιμη επιθυμία της να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Τη σκυτάλη στο skype θα πάρει ο πολυβραβευμένος Γερμανός δημιουργός David Buob, που θα μας παρουσιάσει το making of της ταινίας του Das Haus (ειδική μνεία στο animasyros 4.0) και την μοναδική απεικόνιση της τρυφερής σχέσης γιαγιάς-εγγονής, που δίνει με πολύ χιούμορ μέσα σε ένα απίθανο, διαδραστικό όσο και πολύχρωμο σπίτι!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
animasyros. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com