Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Κλειστοί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, καθώς οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν να πληρώνονται τις ημέρες εργασίες πέραν το πενθημέρου, δηλάδή τα Σαββατοκύριακα...

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:

«Σε συνέχεια της απόφασής μας και το εξώδικο που είχαμε αποστείλει την 21η/11/2011 προς κάθε αρμόδιο, για αποχή από την εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, καθώς μετά την ψήφιση του νόμου 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο), δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής μας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΠΟΤ και του Υπ.Οικονομικών, με αποτέλεσμα να χάνονται ήδη δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών των αρχαιοφυλάκων, επανερχόμαστε και πλέον θα απέχουμε, ξεκινώντας από το επόμενο Σαββατοκύριακο 24/25 Δεκεμβρίου 2011, μέχρι τα δύο ως άνω Υπουργεία να λύσουν το πρόβλημα. Ειδοποιούμε το κοινό ότι τα Μουσεία και οι Αρχ/κοι Χώροι, θα παραμείνουν κλειστοί και μη επισκέψιμοι. Ζητάμε την κατανόηση όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, αφού η ευθύνη πλέον είναι αποκλειστικά και μόνον της Κυβέρνησης».

Δεδομένου όμως πως η 25η Δεκεμβρίου όπως και η 26η είναι επίσημες αργίες, οπότε αρχαιολογικοί χώροι και μουσεια παραμένουν κλειστά, η απεργία προς το παρόν επηρεάζει μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι αρχαιοφύλακες οι χώροι και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κάθε Σαββατοκύριακο έως ότου βρεθεί λύση.
Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com