Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης...

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση έπειτα από τη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά:

«Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Παρέμβαση Παπούλια

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία του μετέφερε τη διάθεσή του για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του, σε περίπτωση που οι επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για το βίο της κυβέρνησης το απαιτήσουν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει δρομολογημένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται η ΝΔ.

Εν τω μεταξύ η πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομόλογων (PSI), η εκτέλεση του προϋπολογισμού και το νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται την ανταλλαγή ομολόγων », τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «κρίσιμη και με πολλούς κινδύνους» την κατάσταση της χώρας, την οποία -όπως είπε - «δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με συμβατικό τρόπο ή έστω με συμβατική πλειοψηφία». Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com