Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: EΡΓΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την επέκταση του νότιου τμήματος του λιμανιού Πειραιά και την κατασκευή του υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς (Μonorail) μέσα στη λιμενική ζώνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τα έργα θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και της πόλης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κατασκευή των έργων εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και θα αρχίσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 με την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.

Η επέκταση του νότιου μετώπου του επιβατικού λιμανιού, για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων ελλιμενισμού για μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, είναι προϋπολογισμού 230 εκ. ευρώ.

Η δημιουργία υπερυψωμένου τρένου σταθερής τροχιάς monorail για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την καλύτερη διασύνδεση του λιμανιού με τον Πειραιά και την Αθήνα, με τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η υλοποίησή των δύο αυτών έργων με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014 για το monorail και το 2015 για τη νότια επέκταση του λιμανιού.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση των ΔΣ των 10 Οργανισμών Λιμένων με στόχο τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους. Συγκεκριμένα, οι Οργανισμοί Λιμένων θα διοικούνται πλέον από 7μελή ΔΣ. Στα νέα Διοικητικά Συμβούλια συγχωνεύονται οι θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε μία. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com