Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ μετά τη διαφωνία της ειδικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα για το αν θα καταστεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει σε λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών...

Η απολογία του ηγουμένου Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς στον κατηγορούμενο μοναχό αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στις ενέργειες που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Πριν από τον ηγούμενο Εφραίμ είχε απολογηθεί ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και με υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο ιερωμένοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αρνούνται πάντως τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς.

Υποστηρίζουν πως στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει τη διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com