Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΑ

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» διευκρίνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος...

Δήλωσε ευτυχής που συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αναφερόμενος στις δηλώσεις του σε γαλλικά ΜΜΕ, είπε ότι χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν έχει κάνει ρουσφέτια και γνωστοποίησε πως σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πως.

Σημείωσε ότι «σε μια χώρα που δουλεύουν εκατομμύρια άνθρωποι, όλα τα προβλήματα είναι στο δημόσιο τομέα» σημειώνοντας ότι οι απεργίες γίνονται στο δημόσιο, «διότι εκεί υπάρχουν καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια». Τόνισε ότι χάρη σε ορισμένα προνομία που έχουν ενοχλούν την καθημερινή ζωή με όλα τα μέσα που διαθέτουν και δε θα καταφέρουν ποτέ τίποτα.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε υπέρ της άποψης να παράγεται πλούτος και να διανέμεται δίκαια, αλλά όπως είπε «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να διαμορφώσει την πολιτική του φυσιογνωμία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι τη θητεία του σημάδεψαν σημαντικές πράξεις, αποτελέσματα και μεταρρυθμίσεις, και υπογράμμισε ότι και μόνο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκιο κοντά στο 5%, ήταν από μόνο του τεράστια επιτυχία.

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας, είπε ότι έχει ενδοιασμούς για τις εισπράξεις τελών μέσω ΔΕΗ. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του και με το τέλος της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών λειτουργών και όσων έχουν εξουσία.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι κανείς δεν εμπόδισε τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής ή άλλες προσωπικότητες να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προσκλήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, είπε ότι είχε σπεύσει να δηλώσει από πριν ότι δεν προσέρχεται. Απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αλλά καταψήφισε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήθελε να μη στείλει ο Αντώνης Σαμαράς τις επιστολές. Παρακολουθώ τις κινήσεις του και δεν ξέρω τι κάνει».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας κυβέρνησης, είπε ότι οι δύο στόχοι, το PSI – εκταμίευση 6ης δόσης και ο προϋπολογισμός, μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές, είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, ωστόσο ποτέ δεν είχε «την αυταπάτη του μακρινού ορίζοντα στην πολιτικής.

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι ενδεχομένως το κόμμα να θέσει όριο ηλικίας και είπε ότι πολλοί ως επιχείρημα αναφέρουν την ηλικία. Σε ερώτηση για το αν αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις Παπουτσή, είπε «όποιος το λέει αυτό αδικεί τον εαυτό του. Εγώ δε δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό».

Τέλος ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η κεντροαριστερά και εξήγησε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το ΠΑΣΟΚ plus, για το οποίο μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφορά νέους χώρους ή νέες αντιλήψεις. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com