Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Hλιοφάνεια και παγωνιά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρου τις επόμενες ημέρες. Βροχές αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης. Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένουν οι μετεωρολογοι το Σάββατο...

Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά, στη Νότια κυρίως Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τοπικά ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αναμένουν την Πέμπτη οι μετεωρολογοι.

Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και από το απόγευμα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με περαιτέρω εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν, αναμένονται την Πέμπτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 11.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, με περαιτέρω εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές βροχές, αναμένονται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς.

Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Παρασκευή στη δυτική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στην κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

Δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε Β-ΒΔ 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή, Πρωτοχρονιά, στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα δεν προβλέπονται βροχές.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com