Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ

Εν μέσω επικίνδυνης όξυνσης στις σχέσεις της Δύσης με το Ιράν και τη Συρία έρχεται η επανεμφάνιση του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα με δημόσια ομιλία σε συγκέντρωση στη Βηρυτό με αφορμή τη σιιτική γιορτή της Ασούρα...

Ο Νασράλα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ αποκτά περισσότερα όπλα και περισσότερα μέλη καθημερινά και κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει, ενώ επανέλαβε τη στήριξή του στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Περικυκλωμένος από ένοπλους σωματοφύλακες, ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, περπάτησε ανάμεσα σε πλήθος σιιτών στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, και χαιρέτησε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές.

Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη δημόσια ομιλία του Χασάν Νασράλα από το 2006. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ κρύβεται υπό το φόβο δολοφονίας του από το Ισραήλ μετά τη σύρραξη μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης της οποίας ηγείται και του Ισραήλ προ πενταετίας.

Ο Νασράλα ανέβηκε για λίγα λεπτά στο βήμα, λέγοντας πως με την εμφάνισή του στέλνει μήνυμα προς εκείνους «που πιστεύουν ότι μπορούν να μας απειλήσουν». Το πλήθος φώναζε «θάνατος στην Αμερική», «θάνατος στο Ισραήλ».

«Θέλω να είμαι εδώ μαζί σας για λίγα λεπτά για να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας και ο κόσμος να μας ακούσει» είπε. Εν συνεχεία κατέβηκε από το βήμα, λέγοντας ότι θα επανεμφανιστεί σε λίγα λεπτά για να συνεχίσει την ομιλία του μέσω γιγαντοοθόνης -«μη φύγετε» αστειεύτηκε.

«Κάθε μέρα πληθαίνουμε σε αριθμό, η εκπαίδευσή μας γίνεται καλύτερη, είμαστε πιο αποφασισμένοι και τα όπλα μας αυξάνονται. Εάν κάποιος ποντάρει ότι τα όπλα μας σκουριάζουν, λέμε 'όχι', αντικαθιστούμε τα σκουριασμένα όπλα μας» συνέχισε ο Νασράλα, θέλοντας να καταδείξει ότι η Χεζμπολάχ δεν επηρεάζεται από τα προβλήματα των υποστηρικτών και συμμάχων της, Ιράν και Συρίας.

Επανέλαβε τη στήριξή του στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και περιέγραψε την κυβέρνησή του ως «καθεστώς αντίστασης». Κατά τη Χεζμπολάχ, η Δύση απεργάζεται σχέδια αναδιαμόρφωσης της Μέσης Ανατολής μέσω της αντικατάστασης του Μπασάρ αλ-Άσαντ με ένα ηγέτη φιλικό στο Ισραήλ και εχθρικό προς την ίδια.

Μετά τον πόλεμο του 2006 Σύροι και Αραβες έχουν αναγάγει τον Νασράλα σε εθνικό ήρωα.

Ωστόσο, μετά την εξέγερση οι Σύροι έχουν στρέψει την οργή τους και κατά της Χεζμπολάχ για τη στήριξη που εξακολουθεί να παρέχει στο καθεστώς Ασαντ. Πολλοί διαδηλωτές στη Συρία έχουν κάψει τις κίτρινες σημαίες της Χεζμπολάχ και πορτρέτα του Χασάν Νασράλα.

Εκείνος κατηγόρησε την Τρίτη την αντιπολίτευση ότι εξυπηρετεί την ατζέντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com