Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΞΑΝΘΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΗΣ ΣΕ 11 ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ξεκίνησε η διανομή των πρώτων συμβολαίων σε πανελλαδικό επίπεδο μίσθωσης αγροτικής γης σε 11 δικαιούχους, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Ξάνθης...

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με απόλυτους όρους διαφάνειας και αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων, βάσει των οποίων καταρτίστηκε η λίστα των δικαιούχων. Να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια διαρκούν 25 χρόνια, με επιπλέον παράταση για ορισμένες καλλιέργειες και το ύψος του τιμήματος διαμορφώνεται στα 5 ευρώ το στρέμμα ετησίως.

Σύντομα θα προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες διανομής δημόσιας αγροτικής γης σε δικαιούχους και άλλων περιφερειακών ενοτήτων. Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι όλοι οι δικαιούχοι ήταν νέοι άνεργοι και κυρίως νέοι επιστήμονες (γεωτεχνικοί) που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πρωτογενή παραγωγή.

Η διανομή δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης σε νέους αγρότες και πτυχιούχους στοχεύει ν' αποτελέσει μια ουσιαστική διέξοδο απασχόλησης σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για νέους ανθρώπους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δέχθηκε τα εύσημα από τον υπουργό, ο οποίος σχολίασε ότι «στη Θράκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», μια και ενεργοποίησε το στελεχιακό της δυναμικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προχωρήσουν με επιτυχία τα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com