Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ONLINE

Περισσότερες από 200 βρετανικές και ιρλανδικές εφημερίδες είναι πλέον διαθέσιμες online χάρη στη νέα υπηρεσία της βρετανικής βιβλιοθήκης...

Ενώ μέχρι τώρα οι ερευνητές έπρεπε να επισκέπτονται τη βρετανική βιβλιοθήκη και να αναζητούν το περιεχόμενο που τους ενδιέφερε ανάμεσα σε στοίβες φυλλάδων, τώρα ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού υλικού βρίσκεται οργανωμένο και διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες περίπου 4 εκατομμύρια σελίδες με ιστορικό περιεχόμενο που ξεκινάει από το 1700. Για την ψηφιοποίηση του έντυπου υλικού χρειάστηκε περισσότερος από ένας χρόνος, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί για τα επόμενα δέκα. Ο επικεφαλής του project, Ed King, εξηγεί:

“Οι αναγνώστες θα βρουν το αρχείο εξαιρετικό τόσο σε προσωπικό όσο και σε ιστορικό επίπεδο. Για πρώτη φορά θα μπορούν να αναζητήσουν τους προγόνους τους μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων μας ανά πάσα στιγμή και όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.”

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο των εφημερίδων θα χρειαστεί να πληρώσετε συνδρομή: £6,95 για 48 ώρες, £29,95 για 30 ημέρες ή £79,95 για ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό μπορείτε να κατεβάσετε όσα αρχεία PDF θέλετε και φυσικά να τα κρατήσετε για πάντα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα υπηρεσία μπορείτε να το κάνετε από
εδώ. Πηγή: techgear.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com