Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΕΡΜΠΑΝ: H ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τζέικομπ Ζούμα, πρόεδρος Νοτίου Αφρικής: «Για τους περισσότερους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες και στην Αφρική, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου. Η αλλαγή και οι λύσεις είναι πάντοτε εφικτές. Σε αυτές τις συνομιλίες, τα κράτη θα πρέπει να δουν πέρα από τα εθνικά τους συμφέροντα και να βρουν μια λύση για το καλό όλων, προς όφελος του ανθρώπου»...

Πάπας Βενέδικτος 16ος: «Ελπίζω όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να συμφωνήσουν να δώσουν μία υπεύθυνη και αξιόπιστη απάντηση σε αυτό το ανησυχητικό και περίπλοκο φαινόμενο [της κλιματικής αλλαγής], λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πτωχότερων και των μελλοντικών γενεών».

Δρ. Ραχέντρα Πασόρι, επικεφαλής Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή: «Τυχόν αδράνεια και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να εκθέσουν τον άνθρωπο και όλα τα ζωντανά είδη σε σοβαρούς κινδύνους».

Συμμαχία Μικρών Νησιωτικών Κρατών: «Εάν στο Ντέρμπαν αναβληθεί η επίτευξη νομικά δεσμευτικής συμφωνίας και κλείσει η πόρτα στη θέσπιση πιο φιλόδοξων στόχων για την ανάσχεση [της κλιματικής αλλαγής], τότε πριν από το 2020 πολλά από τα μικρά νησιωτικά μας κράτη θα είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά καταδικασμένα».

Κόνι Χέντεγκαρντ, επίτροπος Ε.Ε. για το Κλίμα: «Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να συμφωνήσουμε από τη μία διάσκεψη στην άλλη πάνω σε ένα πάρα πολύ μεγάλο σύνολο περίπλοκων κανονισμών. Ας μην πιστεύει λοιπόν κανείς ότι είναι εύκολο να ξεφύγουμε από όλο αυτό που αποκαλούμε σύστημα του Κιότο. [...] Στον κόσμο του 21ου αιώνα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με βάση ένα σύστημα που υποχρεώνει τις αναπτυγμένες χώρες να κάνουν κάτι εκπέμποντας όλο και λιγότερες εκπομπές, όταν οι αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες που δεν είναι υποχρεωμένες να δράσουν, μπορούν να το κάνουν εθελοντικά».

Τοντ Στερν, επικεφαλής διαπραγματευτικής ομάδας ΗΠΑ: «Στην πραγματικότητα, η πιο αποτελεσματική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή είναι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες να λάβουν δραστικά μέτρα στο εσωτερικό τους. [...] Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις λογικά το πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο εάν όλες οι μεγάλες οικονομίες - αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες- δεν ενεργήσουν με άξονα ένα κοινό σύστημα».

Σου Γουέι, επικεφαλής διαπραγματευτικής ομάδας Κίνας: «Οι προοπτικές δεν εμπνέουν μεγάλη αισιοδοξία. Τουλάχιστον, από τις αναπτυγμένες χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει την επιθυμία να εξετάσει μια δεύτερη περίοδο δέσμευσης στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο».

Κούμι Ναϊντού, εκτελεστικός διευθυντής Greenpeace International: «Έχουμε σήμερα την τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να διασφαλίσουμε τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη, ασφαλή, δίκαιη οικονομία. Δεν θα μπορέσουμε όμως να κάνουμε τη μετάβαση αυτή αρκετά γρήγορα ώστε να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εάν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν δραστικά μέτρα στις χώρες τους και εάν δεν καταλήξουν σε μια δίκαιη, φιλόδοξη και νομικά δεσμευτική διεθνή συμφωνία. [...] Στο Ντέρμπαν, οι κυβερνήσεις ας αφουγκραστούν το λαό τους, όχι τις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν.»

Κριστιάνα Φιγκέρες, ειδική γραμματέας επιτροπής ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή: «Ίσως μοιάζει αδύνατο, όμως μπορείτε να τα καταφέρετε». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com