Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η EΥΡΩΖΩΝΗ

Επιστολή με πέντε υπογραφές περιμένει το Eurogroup στο πλαίσιο των γραπτών δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς επί της νέας συμφωνίας στήριξης, προκειμένου να εκταμιεύσει την έκτη δόση, κι ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, με επικρατέστερο το Λ.Παπαδήμο...

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε σήμερα ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. «Πρέπει να υπάρξει πολιτική σαφήνεια», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας έχει «κλειδώσει» και πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Nωρίτερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους. Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Στο Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την παραίτηση της κυβέρνησής του και ακολούθως ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com