Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

DWOLLA, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ;

Ένα πρωτοποριακό σύστημα online πληρωμών με την ονομασία Dwolla δείχνει να απειλεί αυτή τη στιγμή υπερδυνάμεις στο χώρο όπως οι Paypal και Square, χάρη σε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: τη μη χρήση πιστωτικών καρτών!...

Με το Dwolla οι πληρωμές γίνονται απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να μπαίνουν στη μέση πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Και εφόσον δεν υπάρχουν οι κάρτες, το όλο σύστημα είναι πολύ πιο οικονομικό. Για παράδειγμα, αντί να κρατάει κάθε φορά ένα ποσοστό επί του πληρωθέντος ποσού, η μόνη προμήθεια του Dwolla είναι $0.25 (€0.18) ανεξαρτήτως του ποσού της συναλλαγής.

Τα εύσημα για το πανέξυπνο αυτό σύστημα αποδίδονται στον ηλικίας μόλις 28 χρόνων Ben Milne, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματικότητας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, την έλλειψη εμπειρίας και οικονομικού background, ο Ben Milne κατόρθωσε σύντομα να πείσει αρκετούς επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την ιδέα του και όπως αποδεικνύεται έπραξαν πολύ σωστά.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αποτελείται από μόλις 12 μέλη, ωστόσο γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Κάθε μήνα το Dwolla χρησιμοποιείται για συναλλαγές ύψους $30-$50 εκατομμυρίων, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά υπολογίζεται να φτάσει τα $350 εκατομμύρια!


Πηγή: endiaferonta.com

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com