Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα τις γιορτές. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας … που διεξήγαγε η Microsoft σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική εξέλιξη, προτείνοντας διαρκώς νέα μέσα επικοινωνίας που καταργούν τις αποστάσεις, επηρεάζει την καθημερινή μας επικοινωνία και την περίοδο την εορτών...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τις απαντήσεις περίπου χιλίων ερωτηθέντων και αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια των Χριστουγέννων, πολλοί είναι εκείνοι που αξιοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους και να στείλουν τις ευχές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων από τη χώρα μας, ένας στους τρεις δεν θα καταφέρει να περάσει τις γιορτές μαζί με όλους όσους θα επιθυμούσε και, ως εκ τούτου, αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσει τις ευχές τους και να έρθει σε επαφή με συγγενείς και φίλους.

Βάσει των απαντήσεων που έδωσαν οι επισκέπτες του www.msn.gr, η ανταλλαγή ευχών μέσω καρτών σταδιακά έδωσε τη θέση της στις τηλεφωνικές κλήσεις (ποσοστό 74%), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (50%) και στην αποστολή email (20%). Και ενώ οι παραπάνω τρόποι προτιμώνται από τους περισσότερους, χάρη στην ευκολία και την αμεσότητά τους, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η παραλαβή παραδοσιακής ευχετήριας κάρτας συγκέντρωσε επίσης υψηλά ποσοστά (41%) ως αγαπημένος τρόπος αποδοχής ευχών.

Οσον αφορά στις επιλογές των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιο δώρο θα ήθελαν να λάβουν κατά τη διάρκεια των εορτών, οι δωροεπιταγές και τα μετρητά βρέθηκαν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο που θα θέλατε να λάβετε κατά την εορταστική περίοδο», το 41% απάντησε δωροεπιταγές ή μετρητά, 25% δήλωσε καινούργια ρούχα, 16% απάντησε προϊόντα τεχνολογίας (smartphone, PC, tablet), το 10% ανέφερε κοσμήματα και ρολόγια και 8% απάντησε προϊόντα υγείας και ομορφιάς.

Βασικό συστατικό για τις ιδανικές γιορτές, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες από την Ελλάδα, είναι η συγκέντρωση συγγενών και φίλων γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Συγκεκριμένα, το φαγητό και το ποτό αποτυπώνονται ως ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης με την οικογένεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 85%). Ακολουθούν τα επιτραπέζια παιχνίδια (38%), καθώς και η παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος και ταινιών (36%). Πηγή: techit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com