Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΙΚΛ;

Ένα φουτουριστικό νοσοκομειακό κρεβάτι αξίας περίπου 116.500 ευρώ βοηθά τον κυπριακής καταγωγής τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ να παλέψει με την σοβαρή πνευμονία από την οποία πάσχει...

Ο Τζορτζ Μάικλ παρουσίασε πνευμονία πριν από μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΚΗ της Βιέννης.

Φήμες για επιπλοκή

Το περασμένο Σάββατο σε δηλώσεις τους οι δύο καθηγητές που παρακολουθούν τον διάσημο τραγουδιστή, οι Κριστόφ Ζιελίνσκι και Τόμας Στόντιγκερ ανέφεραν ότι «ο Τζορτζ Μάικλ πάσχει από σοβαρή πνευμονία της κοινότητας (σ.σ από πνευμονία δηλαδή η οποία του μεταδόθηκε εκτός νοσοκομείου) και λαμβάνει θεραπεία ως νοσοκομειακός ασθενής. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και αποκρίνεται στις θεραπείες».

Ωστόσο με χθεσινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίστηκε ότι ο Τζορτζ Μάικλ παρουσίασε οξεία πνευμονική δυσχέρεια – μια επιπλοκή η οποία είναι άκρως σοβαρή ως και μοιραία για τη ζωή του ασθενούς καθώς δεν επιτρέπει σε επαρκή ποσότητα οξυγόνου να φθάσει στο αίμα.

Κλίνη πολλών... αστέρων

Στην προσπάθεια θεραπείας του τραγουδιστή βοηθά ένα κρεβάτι που ονομάζεται Triadyne Proventa. Το ειδικό αυτό κρεβάτι ενδείκνυται για ασθενείς με σοβαρής μορφής πνευμονία οι οποίοι δεν μπορούν να κινηθούν καθώς μιμείται τις φυσικές κινήσεις του σώματος προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του αίματος και του λεμφικού υγρού. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πολύ υψηλή τεχνολογία ώστε να μειώνεται η πίεση στους πνεύμονες των ασθενών. Περιέχει έναν ειδικό αφρό που κρατά τους ασθενείς στη θέση τους χωρίς να τους πιέζει ενώ ένα ειδικό ιατρικό ύφασμα με το οποίο είναι εξοπλισμένο δημιουργεί φράγμα ενάντια στα βακτήρια.

Αύξηση της οξυγόνωσης

Το κρεβάτι περιστρέφει τον ασθενή ώστε να λαμβάνει κλίση 40 μοιρών ή και περισσότερο προκειμένου να αυξάνεται η οξυγόνωση του αίματός του και να αποτρέπεται η συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες.

Το Triadyne Proventa διαθέτει επίσης ενσωματωμένη ζυγαριά ώστε να μετρά το βάρος του ασθενούς καθώς και ένα σύστημα ροής αέρα που βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας του δέρματός του και των επιπέδων υγρασίας του.

Μπορεί δε να μετατραπεί σε κάθισμα ή να λάβει κλίση 90 μοιρών επιτρέποντας στο ιατρικό προσωπικό να διεξαγάγει ακτινογραφίες θώρακος στον ασθενή.

Κρεβάτι – σωτήρας

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς το συγκεκριμένο κρεβάτι πιθανότατα έχει σώσει μέχρι στιγμής τη ζωή του Τζορτζ Μάικλ, ωστόσο οι επόμενες 48 ώρες θα είναι τεράστιας σημασίας για την πορεία της υγείας του.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι ακόμη και αν ο τραγουδιστής εμφανίσει βελτίωση, θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα – ίσως μάλιστα περάσει τα Χριστούγεννα εντός του νοσοκομείου.


Ιατρική – Βιολογία περισσότερες ειδήσεις

Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com