Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ»

Διορία μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Αν δεν το κάνουν τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν...

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Η σχετική λίστα οφειλετών έχει ήδη παραδοθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο. Παραλλήλως βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα 6.500 φυσικών προσώπων με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com