Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Κοινές προτάσεις για αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ πρόκειται να καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών η Γαλλία και η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από το Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι...

Στόχος των αλλαγών αυτών, οι οποίες θα προταθούν πριν τη σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου, είναι να ενισχύσουν τις κυρώσεις εναντίον των κρατών-μελών που παραβιάζουν τους κανόνες της ευρωζώνης.

Η κ. Μέρκελ διευκρίνισε ότι οι αλλαγές δεν θα σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία, όπως είπε, είναι ανεξάρτητη. Επανέλαβε, παράλληλα, την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία σέβονται την ανεξαρτησία της ΕΚΤ και δεν θα έχουν απαιτήσεις από αυτήν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, ξεκαθάρισε ο Νικολά Σαρκοζί.

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν επίσης τη βούλησή τους να στηρίξουν την ευρωζώνη, με τον κ. Σαρκοζί να δηλώνει ότι Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία δεσμεύονται να σώσουν το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σταθερό ευρώ, ανέφερε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com