Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΚΛΗΣΗ ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΩ ΕΣΠΕΡΝΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΓΙΑ

Τη φωνή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο και της μαζικής δολοφονίας στο νησί Ουτόγια, άκουσαν για πρώτη φορά οι Νορβηγοί, καθώς τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε το ηχητικό απόσπασμα της πρώτης κλήσης του προς την αστυνομία εν μέσω του εφιάλτη της 22ας Ιουλίου...

«Ναι, γεια σας, το όνομά μου είναι διοικητής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ του νορβηγικού αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος» δηλώνει. Θέλει να παραδοθεί, όπως λέει, αλλά όταν η αστυνομία του ζητά να δώσει τον αριθμό του, τερματίζει την κλήση και συνεχίζει να πυροβολεί.

Σκοτώνει 69 ανθρώπους και τραυματίζει 115 μετατρέποντας σε απέραντη λίμνη αίματος τη θερινή κατασκήνωση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας.

Το μακελειό -που κατά δήλωσή του ήταν «απαραίτητο» για τη διάσωση της Νορβηγίας και της Ευρώπης από το Ισλάμ- σόκαρε και τραυμάτισε ψυχικά ένα ολόκληρο έθνος.

Ο Μπρέιβικ είναι προφυλακισμένος, το μεγαλύτερο διάστημα κρατήθηκε στην απομόνωση, και η δίκη του προγραμματίζεται για τις 16 Απριλίου, ενώ εκκρεμεί η ψυχιατρική του αξιολόγηση.

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι ήταν μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό και τοποθέτησε μία βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο, παρασύροντας στο θάνατο οκτώ ανθρώπους.

Στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το νησί Ουτόγια και σκότωσε 68 ανθρώπους, οι περισσότεροι έφηβοι. Βρισκόταν στο νησί όταν τηλεφώνησε στη νορβηγική αστυνομία.

Στην πρώτη κλήση στις 18:00 τοπική ώρα, που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, δίνει το όνομά του, λέει ότι τηλεφωνεί από την Ουτόγια και θέλει να παραδοθεί χωρίς να εξηγεί γιατί. Τερματίζει την κλήση όταν η αστυνομία ζητά τον τηλεφωνικό του αριθμό.

Στις 18:26 τοπική ώρα, και ενώ έχει συνεχίσει τη δολοφονική του μανία, τηλεφωνεί ξανά στην αστυνομία για να δηλώσει ότι ολοκλήρωσε την «επιχείρησή» του και θέλει να παραδοθεί. Μόνο απομαγνητοφώνηση αυτής της συνομιλίας είναι διαθέσιμη.

Η πρώτη κλήση αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου TV 2.

Η κλήση του Μπέρινγκ Μπρέιβικ (από το δίκτυο TV 2)

Μιλώντας στο ίδιο δίκτυο, συνήγορος θυμάτων του Μπρέιβικ δηλώνει ότι οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από αυτή την πρωτοφανή επίθεση δεν θα ήταν «πολύ ευτυχείς να ακούν τη φωνή του να μεταδίδεται στο σαλόνι τους».

Ο δικηγόρος του ίδιου του Μπρέιβικ δήλωσε ότι είναι δύσκολο να κατανοήσει γιατί ο πελάτης του συνέχισε να πυροβολεί αφότου δήλωσε πρόθυμος να παραδοθεί στην πρώτη κλήση προς την αστυνομία. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com