Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ... ΟΡΓΑΣΜΟ!

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers, στο Νιου Τζέρσεϊ, δημιούργησαν μία πολύ πρωτοποριακή ταινία, η οποία αποτυπώνει την δραστηριότητα του γυναικείου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του οργασμού!...

Η "κινηματογράφηση" του γυναικείου οργασμού, πραγματοποιήθηκε μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), στην οποία υποβλήθηκε μια γυναίκα 54 ετών, ενώ αυτοϊκανοποιούνταν.

Με διάρκεια 5 λεπτών, το φιλμάκι αποκαλύπτει όλες τις φάσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας της γυναίκας, μέσα από την ενεργοποίηση 80 διαφορετικών περιοχών που κάποια στιγμή ενώνουν τις δυνάμεις τους και οδηγούν σε ένα εντυπωσιακό κρεσέντο ηδονής!

Όλα ξεκινούν από τον αισθητικό φλοιό του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την διέγερση των γεννητικών οργάνων και στη συνέχεια η εγκεφαλική δραστηριότητα προχωράει προς το σύστημα εγκεφαλικών δομών που σχετίζονται με συναισθήματα. Σταδικά στην δράση μπαίνουν και περιοχές όπως η παρεγκεφαλίδα και ο μετωπιαίος φλοιός, ενώ καθοριστική είναι η συμμετοχή του υποθαλάμου, ο οποίος σχετίζεται με την απελευθέρωση της οξυτοκίνης στην οποία αποδίδεται η σύσπαση της μήτρας.

Σε όλη την παραπάνω διαδικασία, που κατά τους επιστήμονες θυμίζει μουσική συμφωνία, καταλυτικος είναι ο ρόλος του επικλινούς πυρήνα, της περιοχής που σχετίζεται με ευτυχία, την απόλαυση και την ανταμοιβή!

Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν το πείραμα θεωρούν πως η πρωτότυπη ταινία θα βοηθήσει τους ειδικούς να κατανοήσουν πώς ακριβώς ο γυνακείος εγκέφαλος παίζιε τον ρόλο του... μαέστρου, διευθύνοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα που οδηγεί στον γυναικείο οργασμό! Μέσα από τα συμπεράσματα που θα αντλήσουν, θα μπορέσουν ίσως ναβρουν λύσεις για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής ικανοποίησης. Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com