Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ";

Φτάσαμε στην 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κι όμως στην Ελλάδα της κρίσης μυαλό δεν βάλαμε. Κάθε χρόνο ο εορτασμός της επετείου αναμένεται σε συνδυασμό με επεισόδια- αλλά και συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές διαφορετικών παρατάξεων ή ιδεολογιών: όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, μπάχαλα...

Εφέτος οι παραδόσεις φαίνεται πως τηρούνται ευλαβικά. Ήδη από την Τρίτη σημειώθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες...

Το πρωί σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των μελών των φοιτητικών παρατάξεων, που, όπως κάθε χρόνο, εισέρχονται μέσα στο ίδρυμα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων.

Κύρια αιτία του “κλεφτοπόλεμου” ήταν η αντίρρηση που είχαν ορισμένες απ΄ αυτές να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο τα μέλη της ΠΑΣΠ, με το “επιχείρημα” πως δεν μπορούν να μπουν μέσα στο Ίδρυμα μέλη παρατάξεων, που τα κόμματα από τα οποία προέρχονται υποστηρίζουν το μνημόνιο -αν και η ΠΑΣΠ-ΑΕΙ έχει εκφράσει προφορικώς και εγγράφως την αντίθεση της με το μνημόνιο, αλλά και με την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σ΄ αυτό το θέμα.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στο μέσον της Πατησίων και η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Πανεπιστημίου.

Τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και η κάθοδος προς την Πανεπιστημίου δόθηκε στην κυκλοφορία, αλλά η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Μάρνη στο ρεύμα προς Πατήσια αλλά και η Σόλωνος μέχρι την Ιπποκράτους είναι κλειστές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί ήδη στους γύρω δρόμους. Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν ισχύει το άσυλο.

Οι εορτασμοί για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία την Πέμπτη.

Οι εισαγγελικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο.

Το ερώτημα που εγείρεται- εκ νέου- είναι: Σε ποιον ανήκει τελικά το "Πολυτεχνείο"; Υπάρχει ιδεολογικό pedigree που ανοίγει τις πύλες του ιδρύματος σε καιρούς επετείου; Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com