Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΦΩΤΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΑΣ ΜΕ... ΧΕΛΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ!

Το ενυδρείο της πόλης Καμακούρα στην Ιαπωνία, πριν από έναν ακριβώς χρόνο είχε πρωτοτυπήσει ως προς τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του και δίνει τη λύση για μία συμφέρουσα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!...

Αντί να φωταγωγίσει το δέντρο των Χριστουγέννων, βάζοντας τα λαμπάκια του στο ρεύμα, το είχε κάνει με τη βοήθεια ενός ηλεκτροφόρου χελιού.

Απλουστεύοντας τη διαδικασία, μπορούμε να πούμε πως από κάθε κίνηση που κάνει το χέλι, παράγεται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρισμού, η οποία μαζεύεται σε δύο πάνελ αλουμινίου. Στη συνέχεια μεταφέρεται στα λαμπάκια του δέντρου και τα ανάβει!

Εμπνεόμενοι από τα χέλια, οι υπέυθυνοι του ενυδρείου είχαν καλέσει τότε τους επισκέπτες να χοροπηδούν πάνω σε μία εξέδρα που ήταν συνδεδεμένη με ηλεκτρικά καλώδια και με αυτό τον τρόπο να κινούν τον "Άγιο Βασίλη", δηλαδή ένα ρομπότ που τραγουδούσε τα κάλαντα, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια.

Ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του ενυδρείου δήλωσε: "Το χέλι κινείται χρησιμοποιώντας τους μύες του για να παράγει ηλεκτρισμό, έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες σε θέματα ενέργειας, τους προτρέπουμε να κάνουν το ίδιο για να εκτελέσει κι ο Άγιος Βασίλης το έργο του"!

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com