Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η 6Η ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup, η 6η δόση ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, που παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ...

Τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, τις πρώτες 15 ημέρες του Δεκεμβρίου. Είχαν προηγηθεί έγγραφες δεσμεύσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το έδαφος είχαν προλειάνει με δηλώσεις τους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

"Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παίζεται το μέλλον του ευρώ

Το ζήτημα της Ελλάδας φυσικά είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στο ντόμινο που σαρώνει την ευρωζώνη.

Εκτός από την έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι επίσης η ενίσχυση του EFSF, για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί κατάρρευσης της ευρωζώνης πληθαίνουν, ενώ τα επιχειρήματά τους ενισχύονται και από πραγματικά γεγονότα.

Την Τρίτη, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, εκτινάχθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ πλησιάζοντας το 8%, κάτι που σημαίνει μη βιώσιμο χρέους.

Σε επίπεδα - ρεκόρ, κοντά στο 8%, το οποίο θεωρείται ευρέως ως μη βιώσιμο για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας μακροπρόθεσμα, εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων κατά τη σημερινή δημοπρασία.

Συγκεκριμένα, η απόδοση στα νέα τριετή ομόλογα ΒΤΡ (Buoni del Tesoro Poliennali) εκτοξεύτηκε στο ιστορικό υψηλό του 7,89% στο πλαίσιο της δημοπρασίας, στην οποία αντλήθηκε ποσό 7,5 δισ. ευρώ. Πηγή: cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com