Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας...

Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα πρακτορεία διανομής Τύπου από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αιτήματα των δημοσιογράφων είναι τα εξής:

- Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

- Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

- Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

- Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

- Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.

- Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

- Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.
Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com