Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Την εξελικτική πορεία του σύμπαντος, των άστρων, της Γης, των έμβιων οργανισμών και του ανθρώπινου πολιτισμού, αφηγείται η "Εξέλιξη", η νέα ψηφιακή παράσταση, με ελεύθερη είσοδο , στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου...

Η "Εξέλιξη", μία σπονδυλωτή 40λεπτη παράσταση με πέντε ενότητες, θα προβάλλεται από τις 4 Νοεμβρίου, καταδεικνύοντας ότι τίποτε δεν είναι σταθερό, αιώνιο και αμετάβλητο, αντίθετα τα πάντα εξελίσσονται συνεχώς από τότε που "γεννήθηκε" το σύμπαν, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η παράσταση καλεί τους θεατές, μικρούς και μεγάλους, να συνειδητοποιήσουν, ότι εμείς οι ίδιοι και κάθε άλλος έμβιος οργανισμός που φιλοξενεί η Γη, είμαστε το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας βιολογικής εξέλιξης, η οποία ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η παράσταση εμπεριέχει μια μεγάλη καινοτομία, επειδή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με την βοήθεια ενός λογισμικού (Hive 3D) που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν Έλληνες τεχνικοί της εταιρείας Eyelead Software.

Με βάση το νέο αυτό λογισμικό, δημιουργήθηκαν όλα τα μοντέλα και τα τρισδιάστατα animations της παράστασης, από Έλληνες τεχνικούς και καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Ιωσήφ Ψιστάκη.

Την παράσταση "υπογράφουν", επίσης, ο Παναγιώτης Σιμόπουλος στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, ο Αλέξης Δεληβοριάς στη συγγραφή της αφήγησης, ο Τάσος Κατσάρης στην μουσική σύνθεση και την ενορχήστρωση, ο Μάνος Κιτσώνας στη διεύθυνση παραγωγής και την τεχνική επιμέλεια και ο διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος στην επιστημονική επιμέλεια.

H πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου με δύο παραστάσεις (ώρες 20:00 και 21:00). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με δελτία εισόδου, τα οποία θα αρχίσουν να διανέμονται στις 19:00 από το ταμείο του Πλανηταρίου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της παράστασης, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας 'Αντελμαν με θέμα "Capsule Spaces", στην οποία περιλαμβάνεται μία νέα σειρά φωτογραφιών από διαστημικά κέντρα της ΝΑSΑ του 1960 και '70 (Ames στη Βόρεια Καλιφόρνια, Langley στη Βιρτζίνια και Glenn στο Οχάιο). Η διάρκεια έκθεσης είναι 1- 22 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00 - 20.30. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com