Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Ακίνδυνα μπορείτε να δώσετε τα χέρια χωρίς να ανησυχείτε για τις αρρώστιες που υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε με τις χειραψίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησαν αμερικανοί επιστήμονες...

Η σχετική μελέτη, η οποία προσήλκυσε αμέσως την προσοχή του σατιρικού επιστημονικού περιοδικού «Annals of Improbable Research» και των διοργανωτών των Ig Nobel, των βραβείων που απονέμονται σε ασυνήθιστες ή ασήμαντες μελέτες, διενεργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Μπισάι.

Οι επιστήμονες θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσον οι άνθρωποι που υποχρεώνονται από το επάγγελμά τους να ανταλλάσσουν πολλές χειραψίες κινδυνεύουν να μολυνθούν από βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς.

Ως «ειδικότητα» που είναι κατ’ εξοχήν αναγκασμένη να σφίγγει δεκάδες ή και εκατοντάδες χέρια μέσα σε μερικές μόνο ώρες εντόπισαν τους διευθυντές των σχολείων στις τελετές αποφοίτησης, γι’ αυτό και ζήτησαν τη συμμετοχή τους.

Τα αποτελέσματά τους, που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «The Journal of School Nursing» έδειξαν ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Όπως τονίζουν όμως στο σχετικό άρθρο τους, η μελέτη τους ήταν περιορισμένη και θα πρέπει να επαληθευθεί από μεγαλύτερες. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com