Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

AΘΩΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Αθώος δήλωσε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δικαστή Μάικλ Όμπους, αν δηλώνει αθώος ή ένοχος στις επτά κατηγορίες που τον βαρύνουν, ο Στρος Καν απάντησε «αθώος»...

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έφτασε νωρίτερα στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σανκλέρ. Εγινε, ωστόσο, δεκτός με αποδοκιμασίες από περίπου 100 διαδηλώτριες που φορούσαν στολές καμαριέρας.

Μετά από τη διαδικασία, ο Στρος Καν επιβιβάστηκε μαζί με τη σύζυγό του στο μαύρο τζιπ τους για να κατευθυνθεί προς την πολυτελή κατοικία τους, όπου θα παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη του.

Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Στρος Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρξε εξαναγκασμός, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η καμαριέρα.

Από την πλευρά του, ένας από τους δικηγόρους της καμαριέρας χαρακτήρισε την πελάτισσά του ως μία γυναίκα αξιόλογη και αξιοπρεπή, η οποία, όπως είπε, υπέστη μία φοβερή σεξουαλική επίθεση.

Ο 62χρονος Στρος Καν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών σε περίπτωση καταδίκης του για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Σε γραπτά έγγραφα, κυρίως στην επιστολή παραίτησής του που εστάλη στις 19 Μαΐου, ο Ντομινίκ Στρος-Καν απέρριψε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε βάρος της καμαριέρας. Οι δικηγόροι του, Μπεν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ, αμφότεροι διακεκριμένοι ποινικολόγοι της Νέας Υόρκης, είχαν ήδη γνωστοποιήσει ότι ο πελάτης τους θα δηλώσει αθώος κατά την επίσημη ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν, από τις 20 Μαΐου, έχει ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και υπέγραψε εγγυητική επιταγή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων. Aπό τις 25 Μαΐου διαμένει σε πολυτελή κατοικία 600 τετραγωνικών μέτρων στην πλούσια συνοικία TriBeCa στο νότιο Μανχάταν. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com