Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΥΠΟΓΕΙΩΝ» ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
O πόλεμος δηλώσεων με αφορμή την αναφορά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν περί «υπόγειων και μυστικών επαφών» με τον πρωθυπουργό συνεχίζεται και την Πέμπτη. Η κυβέρνηση αντεπιτίθεται τόσο προς την κατεύθυνση του Στρος Καν, όσο και προς την πλευρά της ΝΔ...
«Περισσεύει η υποκρισία από τις δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα» δήλωσε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου στη ΝΕΤ.
Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν σε επαφή με διάφορους παράγοντες για το πρόβλημα που είχε αρχίσει να φαίνεται από το Δεκέμβριο του '09, είχε μιλήσει και με το ΔΝΤ για τεχνοκρατική συμβολή.
Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε: «Το Δεκέμβριο του '09 δεν υπήρχε η λογική "λεφτά υπάρχουν". Υπήρχε η εικόνα πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά κανείς δεν γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος».
Η Μ.Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε πως «δημιουργεί ερωτήματα η τοποθέτηση Στρος Καν» και παρατήρησε πως «εν μέσω γαλλικής αντιπαράθεσης [επερχόμενες προεδρικές εκλογές] ίσως η τοποθέτηση ήταν περισσότερο πολιτική, παρά ως επικεφαλής του ΔΝΤ».
Μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν είναι κακό να συνομιλεί ο πρωθυπουργός, κακό είναι να ψεύδεται».
Ερωτηθείς, δε, για την στάση του Καραμανλή και εάν είπε ψέματα στο λαό, υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να κατηγορηθεί για πολλά, αλλά όχι ότι δεν είπε προεκλογικά πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός φέρεται σφόδρα δυσαρεστηµένος από τη στάση του κ. Στρος-Καν, καθώς κοινολόγησε συζητήσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι διεξήχθησαν κάτω από πέπλο µυστικότητας για ευνόητους λόγους.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται µάλιστα να δήλωσε, προ ηµερών, σε συνεργάτες του ότι «διαπιστώνει το τελευταίο διάστηµα µια µεταστροφή της στάσης του κ. Στρος-Καν απέναντί του και πως έχει την αίσθηση ότι όλο αυτό έχει ένα πολιτικό υπόβαθρο που προφανώς ξεπερνά τα όρια της σχέσης της Ελλάδας µε το ΔΝΤ».
Αρµόδια κυβερνητική πηγή, προφανώς κινούµενη στο κλίµα των απόψεων Παπανδρέου, δήλωσε στην εφημεριδα ότι «ο κ. Στρος-Καν λέει περισσότερα απ’ όσα πρέπει».
Από τα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολίασε ως εξής: «Ο κ. Στρος-Καν δεν είναι παρθένα, είναι έµπειρος πολιτικός, επιχειρεί να βγάλει το πρόβληµα της Ελλάδας από πάνω του, επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας». Πηγή: in.gr