Τρίτη 26 Απριλίου 2011

SIZE O: ΝΕΟ DEBATE

Εδώ και χρόνια, κριτικοί και γιατροί έχουν κυρήξει πόλεμο ενάντια στα ανορεκτικά ή πολύ αδύνατα κορίτσια που οι περισσότεροι Οίκοι Μόδας χρησιμοποιούν στις επιδείξεις τους και τα περιοδικά μόδας προωθούν ως πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς...

Πιέσεις έχουν ασκηθεί επανηλλειμένως σε σχεδιαστές να σταματήσουν να σχεδιάζουν για το περίφημο size 0 και να ασχοληθούν επιτέλους με τις πραγματικές γυναίκες. Τα τελευταία χρόνια, το «ανορεκτικό» τοπίο είχε αρχίσει να αλλάζει. Παρ’ όλα αυτά, μία νέα έρευνα έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά, πρεσβεύοντας ότι, αν το πρότυπο του size 0 καταργηθεί, τότε οι πιθανότητες να αυξηθεί το επίπεδο της παχυσαρκίας στην Αμερική και την Αγγλία είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Πολλοί είναι οι ακαδημαϊκοί ερευνητές που τονίζουν ότι, αν επιτραπεί στα μοντέλα να είναι έστω και ελάχιστα πιο βαριές από το size 0, τότε οι άνθρωποι θα σταματήσουν να επιθυμούν να χάσουν βάρος, μιας και τα πρότυπα ομορφιάς θα έχουν ανατραπεί. Οι ίδιοι επιστήμονες λένε ότι η κοινωνική πίεση να είναι κάποιος αδύνατος, μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά στην ουσία είναι κάτι καλό, μιας και οι αδύνατοι άνθρωποι είναι περισσότερο υγιείς. Οι πολέμιοι της παραπάνω ιδέας τονίζουν ότι τα πρότυπα ομορφιάς της σύγχρονης κοινωνίας είναι επιβλαβή γιατί οδηγούν τους περισσότερους ανθρώπους σε κακή σχέση με το σώμα τους καθώς και σε διατροφικές διαταραχές.

Φυσικά, υπάρχει και ο αντίλογος: από τη στιγμή που θα απαγορευτεί το size 0 από τις πασαρέλες, δε σημαίνει ότι οι σχεδιαστές θα αρχίσουν να στέλνουν υπέρβαρα άτομα στα runways. Υπάρχουν και πιο υγιείς αριθμοί για να σχεδιάσει κανείς.

Άραγε, τελικά, πού κρύβετε η αλήθεια και κατά πόσο τα γυναικεία πρότυπα που προωθούνται από περιοδικά και τηλεόραση μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τα… κιλά μας; Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com