Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΜΥΡΙΖΕΙ» Η ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΕΣ

Έρευνα για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη σε καφετέρια στο Μαρακές και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα διεξάγει το Μαρόκο. Μεταξύ των θυμάτων είναι υπάλληλοι και πελάτες του καταστήματος -αρκετοί εκ των οποίων ξένοι τουρίστες. Οι εθνικότητες των θυμάτων ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο ιατρικές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι γάλλους νεκρούς...

Πάνω από 20 άτομα τραυματίστηκαν, μερικά από τα οποία αρκετά σοβαρά, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στην εμβληματική πλατεία Τζέμα ελ-Φνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκου, Τάιεμπ Τσερκάουι, κάνει λόγο για «τρομοκρατικό χτύπημα».

«Μπορώ να σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την τρομοκρατία με κάθε νόμιμο μέσο. Οι εγκληματίες που έκαναν αυτή την πράξη θα τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη» τόνισε.

«Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΑΡ.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, θα είναι η πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων οκτώ χρόνων στο Μαρόκο μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καζαμπλάνκα, με 45 θύματα, το 2003.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, καταδίκασε την επίθεση και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βασιλιά Μοχάμεντ ΙV διέταξε να γίνει «πλήρης και διαφανής έρευνα» για τα αίτια της βομβιστικής επίθεσης.
Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com