Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ"!

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν, πως η μετάβαση στην εκκλησία μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους. Η θρησκεία βεβαιώνει το αίσθημα της ένταξης, σε μια ομάδα με άλλα άτομα. Περισσότερο από τις πνευματικές πτυχές παίζουν ρόλο οι κοινωνικές...

Η ύπαρξη μιας κοινότητας που περιβάλλεται από φίλους είναι σημαντικότερη στην ευτυχία από την προσευχή, αποφαίνεται η μελέτη.

Η διαμόρφωση της φιλίας με ομοϊδεάτες ανθρώπους καθιστά τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από τη θεολογία ή την πνευματικότητα μιας επιλεγμένης πίστης. Ενώ οι προηγούμενες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια θετική σύνδεση μεταξύ της θρησκευτικότητας και της ικανοποίησης για τη ζωή, οι Αμερικανικοί ερευνητές εστιάζουν στην αίσθηση της "ιδιοκτησίας" που κάνει τους ανθρώπους ακόμα πιο ευτυχείς με το κομμάτι αυτό που αφορά τη ζωή τους. Ο βοηθός καθηγητής κοινωνιολογίας Chaeyoon Lim, του πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison είπε: «Οι φιλίες που χτίζονται στις θρησκευτικές κοινότητες, είναι το μυστικό συστατικό που καθιστά τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους».

Η μελέτη που είχε σαν θέμα το : «θρησκεία, κοινωνικά δίκτυα, και ικανοποίηση ζωής» ανακάλυψε πως το ένα τρίτο των ανθρώπων που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα και έχουν τρεις έως πέντε στενούς φίλους στην κοινότητα ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τις ζωές τους.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23 τοις εκατό) που παρακολουθούν τα εκκλησιαστικά δρώμενα, σε μια μέτρια προσέλευση έχοντας συναντήσει κάποια άτομα εκεί δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Αντίθετα, μόνο το ένα πέμπτο (19 τοις εκατό) που δεν είχε κάνει φιλικές ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

Ο κοινωνιολόγος πρόσθεσε: «Τα στοιχεία τεκμηριώνουν ότι η προσέλευση στην εκκλησία, η προσευχή και η παρακολούθηση των γεγονότων που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν, δεν είναι η αιτία που τα άτομα γίνονται ευτυχισμένα, αλλά η διαμόρφωση του οικείου κοινωνικού δικτύου (σχέσεις) που διαμορφώνουν το μέγεθος της ευτυχίας».

Μια από τις σημαντικές λειτουργίες της θρησκείας είναι να δοθεί στους ανθρώπους ένα αίσθημα ένταξης σε μια ηθική κοινότητα που εδρεύει στο βάθος της θρησκευτικής πίστης.
Αυτή η ομάδα ατόμων, εντούτοις, θα μπορούσε να είναι αφηρημένη και μακρινή εκτός αν υπάρχει ένας κύκλος φίλων, που μοιράζονται μια παρόμοια ταυτότητα. Τα συμπεράσματα της έρευνας προήλθαν από τρεις κύριες διαφορετικές χριστιανικές παραδόσεις, μεταξύ Χριστιανών, Εβραίων και Μορμόνων».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο στο American Sociological Review. Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com