Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Διαστάσεις γενικής διαμαρτυρίας λαμβάνει η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Πέραν της κινητοποίησης των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κλειστά θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και τα εμπορικά καταστήματα, μετά τη σημερινή απόφαση της Συνομοσπονδίας Εμπόρων...

Η οργάνωση αποφάσισε τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 Φεβρουαρίου που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του μηνός.

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας επισημαίνεται πως η πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπόρων έχει περιέλθει «σε μια ιδιαίτερα δυσμενή, αν όχι τραγική, κατάσταση».

Κι αυτό εξαιτίας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, του «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων, που ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, αλλά και εξαιτίας της συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών που αντανακλά στο τζίρο των καταστημάτων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «σε αυτό το πλαίσιο και με την αυξανόμενη πίεση που δέχονται η αγορά και τα ελληνικά νοικοκυρά είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή μας και να αναδείξουμε σε όλους τους τόνους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία». Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com