Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ

Το κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» πρόκειται να οργανώσει πανιταλική διαδήλωση συμπαράστασης προς τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις 13 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο...

Κύριο σύνθημα της κινητοποίησης, στην κεντρική πλατεία Ντούμο, θα είναι «οι ιταλοί λένε όχι στην πολιτικοποιημένη δικαιοσύνη».

Αρχικά, είχαν προγραμματισθεί μία σειρά από μικρότερες διαδηλώσεις σε εκατό πόλεις της χώρας. Τελικά, όμως, ο ίδιος ο Καβαλιέρε, φέρεται να προτίμησε μία μεγαλύτερη, εντυπωσιακή συγκέντρωση.

«Δεν θα κάνω πίσω ούτε κατά ένα χιλιοστό, οι ιταλοί είναι στο πλευρό μου και πρέπει να λάβουν όλοι θέση για να αποσαφηνισθεί ότι δεν έκανα τίποτα το κακό», δήλωσε χθες ο Μπερλουσκόνι, λίγο μετά την άφιξή του σε πάρτι γενεθλίων βουλευτίνας του.

Στο μεταξύ, ο ιταλικός τύπος, συνεχίζει να προβάλει τις τελευταίες αποκαλύψεις του σκανδάλου «Ρούμπι-Καρίμα». Εκτός από την νεαρή μαροκινή, από τα ντοκουμέντα, που οι εισαγγελείς του Μιλάνου απέστειλαν στην βουλή της Ρώμης, προκύπτει ότι στις γιορτές της βίλας του Άρκορε, συμμετείχε και μια δεύτερη ανήλικη. Η Ίρις Μπεράρντι, ιταλίδα βραζιλιάνικης καταγωγής, όπως μετέδωσε το κανάλι Ράι Τρε, της δημόσιας τηλεόρασης, επισκέφθηκε τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, τουλάχιστον τριάντα φορές. Σύμφωνα με μία φίλη της Μπεράρντι, που κλήθηκε να πάρει μέρος στα πάρτι, «αλλά δεν βρήκε το κουράγιο να κάνει σεξ με τον ιταλό πρωθυπουργό», το μοντέλο βραζιλιάνικης καταγωγής είχε σειρά «εκ του σύνεγγυς επαφών» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «οι οποίες ήταν πολύ κουραστικές, διότι ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, δεν περιοριζόταν σε μία μόνο παρτενέρ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εισαγγελίας του Μιλάνου, στο σπίτι της Ρούμπι Καρίμα, η αστυνομία κατέσχεσε πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που μπορεί να προσθέσουν ενδιαφέροντα στοιχεία στην μέχρι τώρα έρευνα. Ο ιταλός πρωθυπουργός, πήρε, πάντως, ανάσα ανακούφισης από την χθεσινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, που δεν έδωσε το «πράσινο φως» για έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του λογιστή του. Η θέση, που υιοθέτησαν τα 21 μέλη της επιτροπής είναι ότι «τα χαρτιά θα επιστραφούν στο δικαστήριο του Μιλάνου, διότι, στην πραγματικότητα, με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς».

Είναι όμως, σαφές, παράλληλα, ότι οι όλες αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα, που αφορούν το σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέιτ», δεν έχουν εξαντληθεί. Η άλλη πρωταγωνίστρια των τηλεφωνικών διαλόγων που δημοσιοποιήθηκαν, η τριανταεξάχρονη Νικόλ Μινέττι, προς το παρόν, παραμένει περιφερειακή σύμβουλος του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» στην Λομβαρδία. Η Μινέττι, κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας, ότι είχε επαφές με σειρά συνοδών και μοντέλων, που εμπλέκονται στο όλο σκάνδαλο.

Στους τηλεφωνικούς διαλόγους, που ηχογράφησαν οι εισαγγελείς, ακούγεται, όμως, να λέει ότι «δεν θα αφήσει η υπόθεση αυτή, να της καταστρέψει την ζωή, διότι θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά».

Στην περιφέρειά της, στην Λομβαρδία, στο μεταξύ, μέλη της μπερλουσκονικής νεολαίας, άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές, προκειμένου να ζητήσουν την παραίτησή της από το θεσμικό της αξίωμα. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, τέλος, ο ζάπλουτος πρωθυπουργός, έχει καταστρώσει συγκεκριμένη στρατηγική, με την οποία ελπίζει νε ξεπεράσει την θύελλα: θα κάνει ό,τι μπορεί, για να πετύχει την παραίτηση του Τζανφράνκο Φίνι από την προεδρία της βουλής. Πρόκειται για τον πρώην σύμμαχο, που αμφισβήτησε τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας του «μίστερ τιβί» και δημιούργησε νέο κόμμα στον χώρο της κεντροδεξιάς, το «Μέλλον και Ελευθερία». Ο Μπερλουσκόνι είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει υπόγειο κανάλι επικοινωνίας του Φίνι με τους δικαστές, με μοναδικό στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Παράλληλα, ο Καβαλιέρε ζήτησε από τους υπουργούς του την άμεση ανανέωση της πολιτικής ατζέντας. Με ουσιαστικά αποτελέσματα στα θέματα της στήριξης της οικογένειας, της αναμόρφωσης της δικαιοσύνης και της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος. Για να υιοθετηθούν, μερικές τουλάχιστο, φοροελαφρύνσεις και να διαχωριστεί, οριστικά, η επαγγελματική σταδιοδρομία δικαστών και εισαγγελέων. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com