Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ

Σε κύκλωμα σωματεμπορίας φέρονται να εμπλέκονται δύο αστυνομικοί οι οποίοι στη συνέχεια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι δύο άνδρες που έπεσαν στα χέρια των συναδέλφων τους μετά από πολύμηνες έρευνες, κατηγορούνται για σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση γυναικών από τη Ρωσία...

Από τις έρευνες συνελήφθησαν 51 άτομα με τους 19 να θεωρούνται μέλη της οργάνωσης ενώ οι άλλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα αδικήματα. Στο εξωτερικό αναζητούνται και άλλοι 11 άνθρωποι οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με το κύκλωμα.
Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για παράβαση των καθηκόντων τους για διευκόλυνση της έκδοσης άδειας στα θύματα των σωματέμπορων.

Η πολύμηνη αστυνομική επιχείρηση με τίτλο «Σιβηρία» εξέτασε 180 άτομα, απελευθέρωσε 4 γυναίκες από τη Ρωσία που είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τελευταία τρία χρόνια είχε δράση το κύκλωμα το οποίο ήλεγχε το 80% των γυναικών που εκδιδόταν μη νόμιμα στη χώρα μας.

Το κύκλωμα εντόπιζε γυναίκες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και τους «έταζε» πως θα χόρευαν στα μεγαλύτερα κέντρα της Ελλάδας ωστόσο στη συνέχεια η πραγματικότητα ήταν διαφορετική αφού τις έστελναν σε νυχτερινά μαγαζιά για να εκδίδονται σε αυτά.

Τα παράνομα χρήματα νομιμοποιούνταν μέσω αλυσίδας αρτοποιείων και αγοράς ακινήτων ή νυχτερινών μαγαζιών.

Τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και 12.400 ευρώ κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών ενώ οι 51 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Πηγή: cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com