Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ 2016 ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το καλοκαίρι αναµένεται να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του Μετρό στον Πειραιά. Σύµφωνα µε πληροφορίες από την Αττικό Μετρό, η Ε.Ε. έβαλε στο αρχείοτην προσφυγή διαγωνιζόµενης τεχνικής εταιρείας, η οποία είχε στραφεί κατά της Siemens που, συµµετέχοντας σε άλλη κοινοπραξία, διεκδικούσε το έργο...

Τον περασµένο µήνα – κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εταιρεία Αττικό Μετρό – ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων κ. ∆ηµήτρης Ρέππας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «η Ε.Ε. θα πει τον τελευταίο λόγο για το τι είναιορθό να γίνει από νοµικής απόψεως».

Η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά έπρεπενα ολοκληρωθεί έως το 2013. Τώρα που ξεµπλοκάρει η διαδικασία – και µε την προϋπόθεση ότιδεν θα υπάρξει νέα προσφυγή –το έργο αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Με βάση τον έως τώρα σχεδιασµό, η επέκταση θα έχει µήκος 7,6 χιλιόµετρα και 6 σταθµούς.

Τηνίδιαώρα,στόχοςτης Αττικό Μετρό είναι να ανοίξει µέσα στα Χριστούγεννα ο σταθµός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή. «Ηδη», όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Χρήστος Τσίτουρας κατάτη διάρκεια επίσκεψης που πραγµατοποίησε στο εργοτάξιο µε τον γενικό γραµµατέα τουυπουργείου Υποδοµών κ. ΓιάννηΟικονοµίδηκαιτον αντιπρόεδροτηςΕυρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. ΠλούταρχοΣακελλάρη, «έχουν αρχίσει οιδοκιµές τωνηλεκτροµηχανολο γικώνσυστηµάτων». Η εκτίµηση, ωστόσο,είναι υπεραισιόδοξη, σύµφωνα µεστελέχη του Μετρό, και το πιθανότερο είναι ο σταθµός να ανοίξει µετά τις γιορτές.

Μπορεί η επέκταση προς τον Πειραιά να ξεµπλοκάρει, δεν συµβαίνει όµως τοίδιο µετις επεκτάσεις προς τα δυτικά προάστια (Ανθούπολη, Περιστέρι, Χαϊδάρι) και τα νότια προάστια (Ηλιούπολη, Αλιµος, Αργυρούπολη, Ελληνικό) πουέχουνµπλοκάρειλόγω Siemens.Η εταιρεία επρόκειτο µεβάση τον αρχικό σχεδιασµό νααναλάβειταέργατης σηµατοδότησης. Ετσι, τώρα, στο υπουργείο Υποδοµών αναµένουν στα µέσα του ∆εκεµβρίου το πόρισµα για τη Siemensπροκειµένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Ωστόσο,σύµφωναµε πηγές της ΑττικόΜετρό, απότην ώρα που θα γίνει αυτόθα απαιτηθεί ένα επιπλέον διάστηµα, από 6 µήνες (γιατους σταθµούς των δυτικών προαστίων)µέχρι 12 µήνες (γιατους σταθµούς τωννότιων προαστίων),προκειµένου να λειτουργήσουν οι σταθµοί. Οι σταθµοί στο Περιστέρι, το Χαϊδάρι και την Ανθούπολη έπρεπε να είχαν παραδοθεί από το 2008, ενώ εκείνοι στηνΗλιούπολη,την Αργυρούπολη, τοΕλληνικόκαι τον Αλιµο την περασµένη άνοιξη. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com