Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010

Εκτός από το προφανές, την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα ζήσαμε σκηνές τρομοκρατίας, βίας και εξέγερσης το 2010. Πρώτα από όλα, οι βόμβες που έπεφταν σαν λουλούδια σε νυχτερινή πίστα ολούθε στην Αθήνα. Τι κι αν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ο έμπειρος σε θέματα τρομοκρατίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης;...

Η νέα γενιά τρομοκρατών, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η εποχή μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό με τις βόμβες που έσπειραν σε όλη την Αθήνα και έφτασαν μέχρι και την πόρτα του Χρυσοχοϊδη.

Κι επειδή με τις ανθρώπινες ζωές δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς, όσο κι αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τέτοιες ενέργειες, είναι απαραίτητο να σταθούμε σε τέσσερις ανθρώπους .

Τον 52χρονο αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη, τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, τον Λάμπρο Φούντα και (κυρίως ας μας επιτραπεί το επίρρημα) τον 15χρονο Αφγανό μετανάστη.

Το κουβάρι της τρομοκρατίας ξεκινά με τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα στις συμπλοκές της Δάφνης τον Μάρτιο του 2010, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα για έλεγχο και οι επιβάτες πυροβόλησαν εναντίον τους. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Λάμπρος Φούντας τραυματίσθηκε στην ωμοπλάτη θανάσιμα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν ο Λάμπρος Φούντας αποδείχθηκε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου, θύμα της τρομοκρατίας πέφτει ένας 15χρονος Αφγανός μετανάστης μαζί με την μητέρα και την αδερφή του.

Στα Κάτω Πατήσια, το 15χρονο παιδί εντοπίζει μια τσάντα στα σκουπίδια. Μαζί με την μητέρα του και την αδελφή του την ανοίγουν.

Από την έκρηξη που ακολούθησε, ο 15χρονος βρίσκει το θάνατο ακαριαία ενώ η αδερφή του μένει τυφλή και η μητέρα του τραυματίζεται ελαφρά.

Στις 24 Ιουνίου, ο υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης ανοίγει στον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ένα δέμα που προοριζόταν για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Το δέμα εκρήγνυται στα χέρια του και ο Βασιλάκης τραυματίζεται σοβαρά και καταλήγει λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Στις 19 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες τρομοκρατών κάτω από το σπίτι του.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος συγκλονίζεται από την αναίτια αιματηρή επίθεση, ενώ την ευθύνη για το θάνατο του Γκιόλια αναλαμβάνει η Σέχτα Επαναστατών.

Από κει και πέρα, μια σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες όπως τα τρομοπακέτα των τελευταίων μηνών του 2010 που έσκαγαν συνεχώς σε πρεσβείες αλλά και διάφορες βόμβες ακόμα και έξω από τη Βουλή, έδειξαν πως η τρομοκρατία στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη άνθιση…

Η τραγωδία της Marfin

Ή το πώς μια δίκαιη και μαζική διαδήλωση πολιτών μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία.

Στις 5 Μαϊου τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας Marfin στην Σταδίου πέφτουν θύματα των κουκουλοφόρων που πέταξαν μολότοφ μέσα στο κτήριο με σκοπό να τους λιντσάρουν επειδή εργάζονταν την ημέρα της απεργίας.

Η Παρασκευή Ζούλια, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, όλοι γύρω στα 35 τους χρόνια χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να σωθούν από τους πυκνούς καπνούςπου έχουν τυλίξει το κτήριο της Marfin.

Τη ζωή του όμως χάνει και το αγέννητο έμβρυο της Παπαθανασοπούλου, η οποία βρισκόταν στον 4ο μήνα της κύησης.

Με την Αθήνα να φλέγεται, όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με δέος, φρίκη και ενοχή τα δραματικά γεγονότα.

Ο πρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος γίνεται στόχος, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων περί ανυπαρξίας αντιπυρικών συστημάτων στο κτήριο.

Η δικαίωση του 15χρονου Αλέξη

Δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Σε μια επεισοδιακή δίκη που πραγματοποίησε 84 συνεδριάσεις σε ένα χρόνο, οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Αλέξη κρίνονται ένοχοι και μάλιστα για βαρύτερη κατηγορία από την αρχική.

Για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, η κατηγορία μετετράπη από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 15 μηνών για πράξεις οπλοχρησίας.

Ακόμη, με πλειοψηφία 6 προς 1, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για συνέργεια το Βασίλη Σαραλιώτη, υπέρ του οποιου το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε 10 χρόνια κάθειρξης. Πηγή: cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com