Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ!

Ο ήχος επηρεάζει τη γεύση του φαγητού. Αυτό ισχυρίζονται επιβάτες των αεροπλάνων καθώς ο θόρυβος στην καμπίνα επηρεάζει – κατ΄αυτούς – τη γεύση του φαγητού. Στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έγινε έρευνα όπως και στην εταιρεία Uniliever με επικεφαλής τον Δόκτορα Άντι Γουντς και την Έλεν Πολιάκωφ. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο περιοδικό «Food Quality and Preferences» (Ποιότητα Τροφής και Προτιμήσεις)...

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Ιντεπέντεντ» και «Τέλεγκραφ» και αναφέρει ότι ο «λευκός θόρυβος» επηρεάζει τη γεύση κυρίως στο αλάτι και τη ζάχαρη.

Μήπως γι΄αυτό στο αεροπλάνο οι εταιρείες προσθέτουν ζάχαρη και αλάτι στο φαγητό;
Οι έρευνες αποδεικνύουν γενικά ότι ο θόρυβος επηρεάζει τη γεύση. Και μάλιστα ο δυνατός θόρυβος «σβήνει» το "γλυκό" και "αλμυρό" αλλά εντείνει το "τραγανιστό".

Επιπλέον οι απαλοί ήχοι αναβαθμίζουν τη γευστικότητα του φαγητού. Γι΄αυτό στα εστιατόρια υπάρχει διακριτική μουσική.

Το αντίθετο συμβαίνει στα διαστημόπλοια όπου οι αστροναύτες γεύονται πολύ έντονα φαγητά που τους προμηθεύει η NASA για να ξεχνούν το θόρυβο του σκάφους τους. Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com