Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

«Παράνομη και καταχρηστική», χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την απόφαση του νομάρχη Αθηνών και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. «Εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και στόχο έχει να αποτελέσει την βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ...

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει τα προβλήματα της κρίσης να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών.

Η Συνομοσπονδία συμπαρατάσσεται με την θέση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό «να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγάλο-καταστηματαρχών», να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων.

«Aκαιρη και αψυχολόγητη», χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας την απόφαση.

oπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, «έξοδα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και όχι έσοδα, δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου στην αγορά υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 25% ενώ το διαθέσιμο εισόδημα προς κατανάλωση έχει περιοριστεί δραστικά. Ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα ωραρίου, αλλά εισοδήματος προς κατανάλωση. Σημειωτέον ότι ούτε και το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου».

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το νομάρχη προσωπικά να ανακαλέσει αυτή την απόφαση. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com