Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ»

Βοήθεια σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε απόγνωση γιατί τα σπίτια τους έβγαιναν σε πλειστηριασμό ισχυρίζεται ότι πρόσφερε ο πολιτικός μηχανικός ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ως επικεφαλής της αποκαλούμενης μαφίας των ακινήτων και του νέου παραδικαστικού κυκλώματος που ερευνάται...

Μιλώντας στο «Βήμα» ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός ισχυρίζεται επίσης ότι τα μέλη της ομάδας αυτής γνώριζαν ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ, και υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί καμία κατηγορία εις βάρος τους.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής της μαφίας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 κατηγορήθηκε για υποθέσεις λαθρεμπορίου χρυσού, λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος, ενώ είχε δημιουργήσει εικονικές εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν πελάτες του, κυρίως χρυσοχόοι της Αθήνας. Στις λαθραίες μεταφορές φέρεται να είχε τη βοήθεια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Ανατολικό Αεροδρόμιο. Είχε συλληφθεί τέσσερις φορές για αυτές τις υποθέσεις.

Το 2004 φέρεται να γνωρίζει κάποιον πρώην δικαστικό, που πλέον δικηγορεί, και ο οποίος του προτείνει να στραφεί στο κόλπο της ιδιοποίησης ακινήτων που μπαίνουν σε πλειστηριασμούς. Ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός μιλώντας στο «Βήμα» ανέφερε: «Εγώ και οι δικηγόροι με τους οποίους συνεργάζομαι προσεγγίζουμε ανθρώπους που τα σπίτια τους βγαίνουν σε πλειστηριασμό και είναι σε απόγνωση.Τους προτείνουμε αυτές τις λύσεις, με τις εμπορικές μισθώσεις και τις δικηγορικές αμοιβές για να σώσουν τα σπίτια ή τα λεφτά τους. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους. Ο,τι κάνουμε είναι απολύτως νόμιμο. Δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν οτιδήποτε σε βάρος μας, αφού όλα στηρίζονται σε προεδρικά διατάγματα και νομολογίες. Γνωρίζαμε ότι μας παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα αλλά δεν μας ένοιαζε, αφού πιστεύαμε ότι οι ενέργειές μας ήταν νόμιμες. Τώρα προχωρούν σε αυτές τις καταγγελίες άδικα. Σας λέω χαρακτηριστικά ότι ένας από αυτούς που διεκδικούν ένα από τα ακίνητά μας είναι εμπλεκόμενος σε μια μεγάλη υπόθεση ναυταπάτης και προσπαθεί μέσω αυτής της αγοράς να ξεπλύνει τα χρήματά του...».

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο πολιτικός μηχανικός φέρεται να επισκέφθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ προκειμένου να του προτείνει τρόπους πάταξης της φοροδιαφυγής! Ο 53χρονος φέρεται να είπε ότι μέσω της συμμετοχής του σε πλειστηριασμούς διαθέτει πληροφορίες για άτομα που δηλώνουν μικρά εισοδήματα, αλλά καταβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά ακινήτων μέσω πλειστηριασμών. Μάλιστα ανέφερε στο στέλεχος του ΣΔΟΕ την περίπτωση ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στο Κολωνάκι ο οποίος δήλωνε εισοδήματα μερικών χιλιάδων ευρώ, αλλά απέκτησε προ μερικών εβδομάδων από πλειστηριασμό πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη. Δόθηκε μάλιστα υπόσχεση για «επέκταση της συνεργασίας»!

«Το Βήμα» επικοινώνησε με το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, που επιβεβαίωσε τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης με τον φερόμενο ως «αρχηγό» του κυκλώματος. Συμπλήρωσε δε ότι «ήταν μια συνάντηση λίγων λεπτών γιατί ήταν γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του από υπηρεσίες του ΣΔΟΕ». Σύμφωνα ακόμη με όσα ανέφερε ο ίδιος, ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός και οι στενοί συνεργάτες του είχαν στραφεί προ τριετίας εναντίον υψηλόβαθμης υπαλλήλου της ΔΟΥ Ψυχικού, κατηγορώντας την ότι έπαιρνε μίζες για να διευκολύνει διάφορες παράνομες ενέργειες! Μάλιστα φέρεται να παρουσίασαν ηχητικά ντοκουμέντα για την εμπλοκή της, με αποτέλεσμα η υπάλληλος να παραιτηθεί από τη θέση της.

Ο σωματοφύλακας και τα συμβόλαια θανάτου

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες πτυχές της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή για τη δράση ενός σωματοφύλακα του πολιτικού μηχανικού. Ο 25χρονος, ο οποίος παλαιότερα είχε εμπλακεί στη δράση μπράβων της Ηλιούπολης, ήταν συνεργάτης του επιχειρηματία Γιώργου Τρομπούκη στον οποίο φέρεται να μεταφέρθηκε μέρος των λύτρων από την απαγωγή (τον Ιανουάριο του 2009) του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Το όνομα του 25χρονου ακούγεται στις κασέτες για το συνδικάτο Βλαστού, αλλά δεν ασκήθηκε δίωξη ενα ντίον του.

Επιπλέον ο 25χρονος φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες σε ομάδες ποινικών που δραστηριοποιούνται στη Βορειοανατολική Αττική, ενώ στενός συνεργάτης του ήταν άτομο που το όνομά του είχε μνημονευθεί στις δολοφονίες (το 1997) του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη. Σύμφωνα με αναφορά που έχει δοθεί στις δικαστικές αρχές, ο ίδιος σχετίζεται με την εκτέλεση δύο συμβολαίων θανάτου με αντίτιμο 45.000 ευρώ, όμως η ακρίβεια αυτής της πληροφορίας εξετάζεται... Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com