Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, που παραμένουν παγιδευμένοι από τις αρχές Αυγούστου σε βάθος 700 μέτρων κάτω από τη γη...

Τα μεσάνυχτα (6 το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) αναμένεται να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ορυχείων της Χιλής, Λορένς Γκολμπόρν.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο έλεγχος της λειτουργίας του μεταλλικού κλωβού με τον οποίο οι εγκλωβισμένοι θα ανέβουν στην επιφάνεια, Ο επικεφαλής μηχανικός Αντρέ Σουγκαρέτ, προειδοποίησε ότι «πάντα υπάρχουν κίνδυνοι όταν μεταφέρονται άνθρωποι με κάθετο σύστημα».

Εντός της ημέρας θα φτάσει στο ορυχείο και ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα, εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Στην επιχείρηση διάσωσης θα μετάσχουν 16 διασώστες, μέλη των ειδικών δυνάμεων της χώρας και βετεράνοι παλαιότερων απεγκλωβισμών.

Ο κλωβός αναμένεται να χρειαστεί περίπου 15 λεπτά για να διανύσει τα 622 μέτρα που χωρίζουν τους εγκλωβισμένους από την επιφάνεια. Οι μεταλλωρύχοι θα φορούν ειδική στολή -όπως αυτή που φορούν οι αστροναύτες- με την οποία θα παρακολουθείται ο σφυγμός τους, η αναπνοή τους, η θερμοκρασία του σώματός τους και η κατανάλωση οξυγόνου.

Μετά τον απεγκλωβισμό τους θα εξεταστούν από γιατρούς. Κατόπιν θα συναντηθούν με τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη «ζώνη συνάντησης» κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com