Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δυναμικότερη γενική απεργία σε διάστημα ενός μήνα στη Γαλλία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση Σαρκοζί. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς μόνο ένα από τα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας κυκλοφορούν και περίπου τέσσερα στα δέκα περιφερειακά τρένα, σύμφωνα με την εταιρία σιδηροδρόμων SNCF...

Τα δρομολόγια του Eurostar προς τη Βρετανία εκτελούνται κανονικά, οκτώ στα δέκα τρένα αναχωρούν για Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ η ίδια αναλογία ισχύει και για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Γερμανία και Ελβετία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έγινε κανένα δρομολόγιο.

Στο Παρίσι, τα δρομολόγια του μετρό, των λεωφορείων και των τραμ εκτελούνται «κανονικά ή σχεδόν κανονικά» και στον προαστιακό κυκλοφορεί ένα στα δύο τρένα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της RATP.

Την Τρίτη, οι κινητοποιήσεις κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνεδρίασαν σήμερα, Τετάρτη, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, αλλά η αστυνομία κάνει λόγο για 1,23 εκατομμύρια. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com