Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Ο κύριος παράγοντας που επιδρά στην επιλογή του χρώματος ματιών και μαλλιών του συντρόφου ανδρών και γυναικών ήταν το χρώμα ματιών και μαλλιών του γονέα του αντίθετου φύλου. Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή ακούσει ότι οι γυναίκες "πέφτουν" από άνδρες που μοιάζουν με τον πατέρα τους. Ήρθε, λοιπόν, επιτέλους η ώρα ένας ειδικός να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό...

Ο καθηγητής David Perrett, από το Πανεπιστήμιο του St Andrews, δήλωσε ότι τα χαρακτηριστικά των γονιών μας είναι αποτυπωμένα στο μυαλό μας ως παιδιά, έτσι ώστε να θυμόμαστε και να αναγνωρίζουμε τους γονείς μας από πολύ μικρή ηλικία.

Αυτό προκύπτει από την παρατήρηση των οικογενειών από κοντά και το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα θηλαστικά, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Φαίνεται, όμως, ότι αυτά τα χαρακτηριστικά που ‘’θυμόμαστε’’ εξακολουθούν να μας επηρεάζουν στο ποιους βρίσκουμε ελκυστικούς και στη μετέπειτα ζωή μας.

Οι ερευνητές έκαναν μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, ζητώντας από 300 άνδρες και 400 γυναίκες (που ήταν όλοι μέσα σε μια σχέση και είχαν ανατραφεί και από τους δύο γονείς) να περιγράψουν το χρώμα των μαλλιών και των ματιών τους, καθώς και του συντρόφου και των γονιών τους .

Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν διαπίστωσαν ότι ο κύριος παράγοντας που τους βοηθούσε να προβλέψουν την επιλογή του χρώματος ματιών και μαλλιών του συντρόφου ανδρών και γυναικών ήταν το χρώμα ματιών και μαλλιών του γονέα του αντίθετου φύλου.

Το χρώμα των μαλλιών και των ματιών του καθενός από τους συμμετέχοντες ή του γονέα του ίδιου φύλου, ήταν πολύ λιγότερο σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας άνδρας έχει ξανθιά, γαλανομάτα μητέρα, είναι πολύ πιθανό να επιλέξει μια ξανθιά, γαλανομάτα σύντροφο.

Αν ο πατέρας μιας γυναίκας έχει σκούρα μαλλιά και μαύρα μάτια, ο σύντροφός της είναι πιθανόν να έχει παρόμοια εμφάνιση. Αλλά δεν είναι μόνο τα χρώματα των γονιών μας που μας επηρεάζουν στο ποιους συντρόφους επιλέγουμε αργότερα στη ζωή μας, είναι και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πετς, στην Ουγγαρία, σύγκριναν μεμονωμένες φωτογραφίες νέων, παντρεμένων ζευγαριών με μεμονωμένες φωτογραφίες των γονέων τους σε παρόμοια ηλικία. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να ταιριάξουν τους νεόνυμφους και στη συνέχεια να ξεχωρίσουν τους γονείς των ζευγαριών.

Οι ερευνητές πρόσεξαν ότι οι συμμετέχοντες εντόπισαν σαφώς ομοιότητες στους νεαρούς νεόνυμφους.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχωρίζουν κάποιον με παρόμοιο επίπεδο ελκυστικότητας με τους ίδιους όταν τους προσφέρεται μια σειρά από πρόσωπα για να επιλέξουν. Αυτό φάνηκε να αποτελεί έναν από τους υποσυνείδητους ‘’κανόνες’’ που χρησιμοποιούσαν οι συμμετέχοντες όταν συνδύαζαν τα ζευγάρια σε αυτή τη μελέτη.

Υπήρχαν ομοιότητες στο σχήμα του προσώπου. Από τις πιο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, όμως, ήταν η ομοιότητα μεταξύ της συντρόφου ενός νεαρού άνδρα και της μητέρας του. Και πάλι οι παρατηρητές βρήκαν εκπληκτικά εύκολο να συνδυάσουν τις εικόνες της μητέρας ενός άνδρα με τις εικόνες της συζύγου του.

Επίσης, σε ξεχωριστή μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι πατέρες των νέων γυναικών είχαν αρκετές ομοιότητες με τους άνδρες που παντρεύτηκαν.

Ωστόσο οι συμμετέχοντες της μελέτης δεν μπορούσαν να ταιριάξουν τους πατέρες των ανδρών με τις συντρόφους τους – γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν μας αρέσει ένα πρόσωπο απλώς και μόνο επειδή μοιάζει με τα μέλη της οικογένειάς μας. Έχουμε την τάση να μας προσελκύουν άτομα που μοιάζουν μόνο με το γονέα του αντίθετου φύλου.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν έχουμε καλή σχέση με το γονέα του αντίθετου φύλου και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει γιατί θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτή τη θετική εμπειρία στις ερωτικές μας σχέσεις. Πηγή: endiaferonta.com

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com