Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΤΡΙΣΕ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε σε συνέντευξή του στους F.T., πως για την ενίσχυση της δημοσιονομικής επιτήρησης στην Ευρωζώνη θα χρειαστεί ένα «κβαντικό άλμα». Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος της Ε.Ε., πρόκειται να εκθέσει τις προσεχείς εβδομάδες σχετικά με την ανανέωση του συστήματος οικονομικής διακυβέρνησης και η ΕΚΤ ευνοεί αυστηρούς κανόνες και κυρώσεις προκειμένου να αποτραπούν νέα επεισόδια δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης μελλοντικά στην Ευρωζώνη...

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ ισχυρίζεται πως η ΕΚΤ επιθυμεί έναν σχεδόν "αυτοματισμό" των διαδικασιών και κυρώσεων αντί να επαφίεται στις αντιδράσεις των χωρών-μελών.

Η ΕΚΤ ζητά μία ενισχυμένη και ανεξάρτητη εστίαση στη δημοσιονομική κατάσταση και επιτήρηση της ανταγωνιστικότητας και των ανισορροπιών στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Επίσης, επιδιώκει τη λήψη αποφασιστικών μέτρων για την ενίσχυση της ποιότητας των στατιστικών.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε πως η τράπεζα ήταν κάθετα αντίθετη στη θέση των επικεφαλής κυβερνήσεων των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης όταν ήθελαν να εξασθενίσουν το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης το 2004-2005. Και τόνισε πως είχε δοθεί πολύ σκληρή μάχη τότε, καθώς ήθελαν να "ξηλώσουν" το σύμφωνο.

Τέλος, επισήμανε πως στη διάρκεια της κρίσης του χρέους του Μαίου, η Ευρωζώνη καθόλου δεν βρέθηκε κοντά στην καταστροφή όπως συχνά ελέγετο από εξωτερικούς αναλυτές και παρατηρητές, οι οποίοι όντας εκτός του χώρου δεν μπορούν να εκτιμήσουν ικανοποιητικά τις δυνατότητες αντίστασης της Ευρωζώνης. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com