Η ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ «ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ
Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες που έχουν δείξει ότι η φρουκτόζη (είδος ζάχαρης που περιέχεται σε αναψυκτικά αλλά και σε πολλά συσκευασμένα τρόφιμα) αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κολοράντο διαπίστωσαν ότι 74 γραμμάρια φρουκτόζης ημερησίως (ποσότητα που περιέχεται σε περίπου 2,5 αναψυκτικά) αυξάνουν σε ποσοστό 77% τις πιθανότητες να αναπτύξει κάποιος σοβαρή υπέρταση...
Η βιομηχανία των αναψυκτικών αντέδρασε άμεσα, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της φρουκτόζης σε κάθε αναψυκτικό είναι χαμηλότερη από εκείνη που κατέγραψαν, βάσει της οποίας έγιναν και οι υπολογισμοί. Οι ερευνητές με τη σειρά τους απάντησαν ότι οι μετρήσεις τους είναι απόλυτα ακριβείς.
Πάντως, σειρά ερευνών τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η μείωση της κατανάλωσης φρουκτόζης στη διατροφή έχει ευεργετικές συνέπειες στην αρτηριακή πίεση. Πηγή: tovima.gr