Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Ο γερμανός καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τρίερ, Κριστόφ Σέφερ, καταρρίπτει την εδώ και αιώνες διατυπωμένη θεωρία, σύμφωνα με την οποία η βασίλισσα της Αιγύπτου αυτοκτόνησε αφήνοντας μια αιγυπτιακή κόμπρα να τη δαγκώσει...

Ο Σέφερ μελέτησε μαρτυρίες της εποχής και συμβουλεύτηκε ειδικούς στην τοξικολογία. Υποστηρίζει ότι η διάσημη για την ομορφιά της και την επιρροή της στον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο βασίλισσα πέθανε από έναν συνδυασμό τοξικών δηλητηρίων, που της προκάλεσαν έναν ήρεμο και χωρίς πόνους θάνατο, όπως επιβεβαιώνει και ο ρωμαίος ιστορικός Δίων Κάσιος.

Εξάλλου οι θερμοκρασίες τον μήνα Αύγουστο ήταν πολύ υψηλές και εκείνη την εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εντελώς απίθανο ένα φίδι να μην είχε πέσει σε χειμερία νάρκη.

Αρχαίοι πάπυροι αναφέρουν επίσης ότι η Κλεοπάτρα ήξερε από δηλητήρια και σε μια περίπτωση αναφέρεται ότι τα δοκίμαζε κιόλας.

Ενας τέτοιος θάνατος, υποστηρίζει ο καθηγητής, ταιριάζει με τον τρόπο που θέλησε να πεθάνει η Κλεοπάτρα, όπως επίσης και με το γεγονός ότι θέλησε να τη συνοδεύσουν στον άλλο κόσμο και δύο υπηρέτριές της. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com